nederlands deutsch
home - nieuws - contact

Minx kantoren

H·beton werkt aan vele projecten met gerenomeerde bouwers, top-architecten en prima constructeurs. Een goed voorbeeld is het project Minx kantoren te Apeldoorn waarvoor de prefab betonelementen door ons geleverd gaan worden.

Appartementencomplex 'De Stadhouder' in aanbouw
Op het kruispunt van de Europaweg en de Koningstadhouderlaan in Apeldoorn komt een nieuw woongebouw met 90 luxe appartementen en een parkeergarage. Het gebouw maakt deel uit van de ontwikkelingen die de komende jaren gaan plaatsvinden langs de Europaweg. De Europaweg krijgt een nieuwe hoogwaardige uitstraling, dat als motto heeft meegekregen 'van Europaweg tot Europalaan'.

Het woongebouw ligt aan de zuidkant van de Europaweg. Samen met het aan de andere zijde van de weg gelegen Minx zakencentrum (ook ontworpen door Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt) vormt het appartementencomplex een nieuwe stadspoort voor Apeldoorn. De ligging nabij het centrum van Apeldoorn, en de goede bereikbaarheid maken het tot een zeer geschikte woonlocatie.

De appartementen zijn verdeeld over vier torens. De torens hebben verschillende hoogtes waardoor een dynamisch beeld ontstaat. Tussen de torens zijn twee binnentuinen en een gemeenschappelijk stadsbalkon gelegen. Aan het stadsbalkon bevinden zich ook de centrale entrees van de appartementen.

De Hoge Dries wordt opnieuw ingericht en zal het karakter van een stadsparkje krijgen, zodat het gebouw rondom rijkelijk in het groen komt te staan. Omdat onder het gebouw een halfverdiepte parkeergarage wordt gemaakt, hoeft er op straatniveau weinig ruimte voor parkeren te worden gereserveerd en kan het natuurlijke karakter optimaal tot zijn recht komen.

Terug naar nieuws